Революционният автомобил Tesla Model S

Революционният автомобил Tesla Model S

Tesla Model S е електромобил, който представлява отличен пример за еволюция в автомобилостроенето. За разлика от бензиновите двигатели с вътрешно горене, които имат хиляди движещи се части, двата електродвигателя на Tesla имат само по една – роторът. В резултат на това ускорението при тази кола става мигновено, безшумно и плавно. Когато шофьорът настъпи газта, за 2,8 секунди автомобилът ще започне да се движи с около 96 км/ч.

Два двигателя

Двата двигателя на колата представляват подобрение на конвенционалната система AWD. Единият двигател е в предната част на автомобила, а другият – в задната, и благодарение на това Model S контролира дигитално и поотделно усукването при предните и задните гуми. Резултатът е несравним контрол на сцеплението при всякакви условия.

Автопилот

Автопилотът комбинира камера, която гледа напред, радар и 360-градусови сонарни сензори с актуализации за трафика в реално време. Това позволява автомобилът Tesla Model S да се шофира както на извънградски пътища, така и на места с натоварен трафик, където шофьорът трябва непрекъснато да спира и да потегля. Стандартните функции за безопасност през цялото време следят за знаци „Стоп“, светофари и пешеходци, както и за неволно преминаване в другата лента.

С времето функцията автопилот, с която колата разполага, се обновява непрекъснато чрез софтуерни ъпдейти. Настоящата версия на софтуера е 6.2. Освен това има автоматично аварийно спиране и предупреждение за опасности, които шофьорът не може да види.

Паркиране на автопилот

Model S е кола, която не само помага да се намери място за паркиране, но и паркира автоматично. В града автомобилът ще ви извести, когато се намери подходящо паркомясто, след което ще поеме контрола върху управлението, ускоряването и намаляването, за да може плавно да паркира на заден ход. Колата дори ще паркира автоматично в гаража на вашия дом.

Безопасност

Model S е изграден така, че да бъде най-безопасният автомобил на пътя. Доказателство за това е фактът, че колата е отличена с пет звезди във всички категории в краш-теста на Националната администрация по безопасност на транспорта на САЩ (NHTSA).

Тъчскрийн

17-инчовият тъчскрийн на Model S контролира повечето от функциите на автомобила. Отварянето на изцяло стъкления панорамен покрив, персонализирането на автоматичния климатик или сменянето на радиостанцията става с едно приплъзване или натискане.

Виж също

thumbnail
hover

Годишни технически прегледи за мотоциклети, леки...

ГТП Ауто Груп се гордее със значителен опит в сферата на автосервизното обсл...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Рекламна и консултантска дейност в София...

СИ ЕС Трейдинг специализира в сферата на консултантските услуги и притежава...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Диагностика, сервиз и тунинг в Хасково...

Шишков Дизел е автосервиз с отлична репутация, разположен в град Хасково. То...

  • Публикувано от bgstart