Как да намерим бърза, рационална и разумна пътна помощ? | ЕТ Бойс Пазарджик

 Въпреки, че повечето шофьори не се замислят за правилния избор на пътна помощ, ползите и вредите, които можем да извлечем са от голямо значение. Насищането на пазара от предлагащите този вид услуга в някои региони е огромен. За сметка на това в по-малките населени места има недостиг на автомобилни сервизи, включващи репатрираща техника. Без значение дали сте в голям областен град или в малко провинциално селце, важното е да знаете как да направите правилния подбор при постъпила техническа неизправност на вашия автомобил.
Голяма част от автомобилистите неглижират внимателната селекция, а се доверяват на първия намерен телефон в интернет пространството. Въпреки множеството фирми, които предлагат помощ на пътя, избора понякога въобще не е лесен. Професионалистите от бранша съветват шофьорите, които тръгват на път, предварително да подготвят, както своя автомобил и подбрания маршрут, така и предлагащите сервизни услуги фирми.

При избора на пътна помощ съществуват няколко прости стъпки, които могат да ни насочат към правилните автоспециалисти при нужда:

  1. Да извършват услуга в района – разбира се, нужно е да проверим дали съответната фирма работи на територията, на която вие или вашия автомобил се нуждаете от асистенция. Множество от компаниите предлагат услуга на територията на цялата страна, но не са достатъчно искрени при комуникацията със своите клиенти. Съответната услуга може да бъде извършена, но ще бъдете допълнително таксувани на километър, ако се намирате на голяма дистанция от представителството на сервизиращата фирма. Дори и да не ви бъде предварително известен този факт, не се поколебайте да попитате. При нарушаване на тази стъпка можете да бъдете допълнително таксувани и да загубите голяма част от времето си в чакане на търсената помощ.
  2. Да извършват денонощни услуги – важно е да съобразим и работното време на избраната фирма. Проблемите на пътя нямат работно време, но пък съществуват фирми, които работят денонощно. Много неприятни емоции би ви докарало звъненето на различни телефони, които не вдигат през тъмната част на денонощието. Биха ви докарали чувства на несигурност и безпомощност, ако не сте се съобразили с фактора „работно време“.
  3. Да притежават нужната техника за безопасно репатриране на вашия автомобил – самите компании в бранша предлагат широк набор от услуги, които са насочени към обслужването на различни категории моторни превозни средства. Информирайте диспечера за повредата на вашия автомобил и нуждата от електрическа или хидравлична лебедка, когато автомобила не може да бъде натоварен на пътната помощ на самоход. Важно е да съобщите и модела и марка на колата, за да изпратят адекватна преносна техника, съобразена с физическите размери на автомобила.
  4. Да извършват ремонти на място – понякога повредата е незначителна или лесно отстраняема и може да бъде извършена на пътя. Нужно е фирмата за технически асистенция да притежава нужния инструментариум за мобилно сервизиране на вашия автомобил. Съществуват случаи, когато проблема е лесен за отстраняване, или просто се нуждаете от гориво или подаване на ток. В такива случаи е нужно точно описание на неизправността за адекватното и бързо отсрещно действие.
  5. Да имат доверен сервиз – усложнение на ситуацията би довело липсата на доверен сервиз от фирмата, извършваща пътна помощ. Качествените фирми в репатрирането на моторни превозни средства или притежават сервиз за нужното отремонтиране на електрически или механичен дефект, или работят с такива. Не се доверявайте на фирми, които оставят на вас последващия избор на автосервиз. По този начин ще загубите време и за намирането на авто-работилница. Също така ще поемете риск от неправилно третиране на автомобила от неоторизирани механици. Друг лош сценарий може да бъде ако екипът на пътна помощ се опита да отремонтира на място двигателната аномалия и повреди нещо. След това сервизът ще ви таксува за отстраняването и на този проблем.
  6. Да работят на приемливи цени – последният, но не по важност, фактор е финалната цена след извършване на услугата. Дори и най-качествената услуга би ви довело неприятни емоции, ако крайната цена е много висока. Разбира се всяка услуга струва пари, но некоректни компании спекулират с цените. Възможно е репатрирането и ремонта да бъдат неприемливо остойностени в пъти над разумната цена, само и единствено, защото първоначално сте се доверили на тях. Съветът в такъв случай е предварително да попитате за реални граници за възможните последвали плащания.

 Ще се впечатлите колко неприятности биха ви спестили следните стъпки при намирането на адекватна помощ по пътната ни мрежа. Спазвайки съответните стъпки ще получите бърза, рационална и разумна услуга. А ако се намирате по пътищата на област Пазарджик можете да елиминирате всички тези фундаментални условия и да се доверите на професионалиста в бранша Благовест Сестримски и екипа на ЕТ БОЙС. Те гарантират висококачествено изпълнение на услугите по репатриране и последвали технически манипулации по вашата кола. Фирмата предлага комплексна услуга за придвижване и отстраняване на механични и електрически проблеми на вашия автомобил. Екипът на фирмата е изключително дисциплиниран и ежедневно доказва, придобития през годините, професионализъм.

Прикачени файлове

Виж също

thumbnail
hover

СЕРВИЗ В СОФИЯ | ТОМОВ 59...

Фирма Томов 59 ЕООД е със седалище в София, чиято основна дейност е поддържка ...

thumbnail
hover

Годишни технически прегледи за мотоциклети, леки...

ГТП Ауто Груп се гордее със значителен опит в сферата на автосервизното обсл...

thumbnail
hover

Висококачествено автосервизно обслужване в гр. София...

БРАТЯ ЕЛ ШЕЙХ се намира в град София и специализира в поддръжката и ремонта н...